Read e-book online Ambtelijk vakmanschap en moreel gezag (Beroepseer) (Dutch PDF

By Gabriël van den Brink,Thijs Jansen

ISBN-10: 9492458012

ISBN-13: 9789492458018

In de moderne samenleving zijn volop morele gezagsbronnen aanwezig. Politieke bestuurders onderbenutten deze echter stelselmatig vanwege machtskwesties en korte termijn belangen. Beleidsambtenaren en uitvoerende ambtenaren worden niet aangemoedigd om zich met publieke en professionele waarden actief bezig te houden, of worden zelfs tegengewerkt. Een levend en rijk ambtelijk statuut kan chicken helpen om een betere plaats af te dwingen voor de morele bronnen voor publiek gezag. Dit essay bepleit invoering van een dergelijk kompas dat helpt de weg te wijzen naar duurzamer en gezaghebbender optreden van de overheid.

Gabriël van den breaking point is emeritus hoogleraar maatschappelijke bestuurskunde Tilburg collage en werkt nu als hoogleraar wijsbegeerte bij Ethos, Vrije Universiteit Amsterdam.

Thijs Jansen is senior onderzoeker aan de Tilburgse university voor Politiek en bestuur aan Tilburg collage & directeur van Stichting Beroepseer.

Show description

Read Online or Download Ambtelijk vakmanschap en moreel gezag (Beroepseer) (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks_1 books

Chloë Szpyt,Magali Szpyt,Fauzia Spygt,Heikki Verdurme's Bowl Food (Dutch Edition) PDF

? De winnaars van Mijn Pop-uprestaurant 2016, Chloë en Magali Szpyt, bundelen in Bowl foodstuff hun favoriete bowlgerechten voor elke dag. Voor de zusjes zijn heerlijk gevulde kommetjes het ultieme comfortfood, wish lekker veelzijdig en ideaal om te delen met vrienden en familie. Bovendien zijn hun bowls voedzaam en gezond.

Get De babyboomboogie (Dutch Edition) PDF

Nooit zal Brigitte Bardot weten welke verwoestende rol ze heeft gespeeld in het leven van twee Vlaamse jongens, Ronny en Eddy, die elkaar eind jaren vijftig leerden kennen in de lerarenopleiding. Allebei wilden ze later zo weinig mogelijk werken maar toch rijk worden. De ene meende dat voor elkaar te krijgen door zich op te houden in de nabijheid van beroemdheden.

New PDF release: Moordspel (Dutch Edition)

Hoe cease je een guy die niets meer te verliezen heeft? Dieter Santens wil niet langer leven in een harde maatschappij die hem verafschuwt. Hij ontvoert de studente Isabel en is tremendous van plan om samen methaar uit het leven te stappen. Diezelfde dag neemt ook wijkagent Ben Wagemans het drastische besluit om ermee te kappen.

Get Schotland (Dominicus landengids) (Dutch Edition) PDF

SchotlandMaak kennis met het zelfbewuste Schotland en zijn bewoners. Wandel door de Schotse hooglanden of verken de barre eilanden aan de noord- en westkust. Maak een stedentrip naar Glasgow of naar bijvoorbeeld Edinburgh - een stad met internationale attract, mede door de jaarlijkse zomerfestivals. Naast alle bezienswaardigheden en achtergrondinformatie vind je in deze gids ook veel praktische assistance om een reis naar Schotland onvergetelijk te maken.

Extra resources for Ambtelijk vakmanschap en moreel gezag (Beroepseer) (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

Ambtelijk vakmanschap en moreel gezag (Beroepseer) (Dutch Edition) by Gabriël van den Brink,Thijs Jansen


by William
4.3

Rated 4.58 of 5 – based on 24 votes